Menu
Izgradnja kanalizacije v Občini Beltinci

 

Projekt izgradnje kanalizacije v Občini Beltinci je sestavljen iz dveh delov, in sicer iz primarne in sekundarne kanalizacije.

Izgradnja sekundarne kanalizacije je razdeljena na tri sklope, ki jih sofinancira Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacije se izvajajo v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete "Razvoj regij"; prednostne usmeritve "Regionalni razvojni programi".

Prvi sklop izgradnje sekundarne kanalizacije je obsegal naselja Dokležovje, Ižakovci, Melinci in se je začel graditi v letu 2008. V omenjenih naseljih je sekundarna kanalizacija v celoti zgrajena in sicer v skupni dolžini 11.585 m. Izgrajeni so tudi vsi hišni priključki, ki so vezani na primarno kanalizacijo.

Drugi sklop izgradnje sekundarne kanalizacije je obsegal naselji Gančani in Lipovci in se je začel graditi v letu 2009. Tudi v teh dveh naseljih je sekundarna kanalizacija v celoti zgrajena in sicer v skupni dolžini 9.572 m. Prav tako so zgrajeni hišni priključki, ki so vezani na primarno kanalizacijo.

Tretji sklop izgradnje sekundarne kanalizacije se je začel graditi v letu 2011 in sicer v naseljih Bratonci in Lipa. Izgrajeni so vsi sekundarni kanalizacijski vodi v skupni dolžini 7.696 m in prav tako vsi hišni priključki, ki so vezani tako na sekundarne kot tudi na primarne kanalizacijske vode.

Projekt izgradnje primarne kanalizacije in čistilne naprave se je začel izvajati konec leta 2010 in še vedno traja. Predviden konec projekta je maj 2013. Projekt sofinancira Kohezijski sklad Evropske Unije (EU) in Ministrstvo za okolje in prostor Republike Slovenije. Zgrajeni so vsi primarni kanalizacijski vodi v skupni dolžini 36,66 km, od tega gravitacijski v dolžini 17,79 km in tlačni v dolžini 18,87 km. Čistilna naprava bo mehansko biološkega tipa, kapacitete 15.000 PE. Z izgradnjo kanalizacije in čistilne naprave Melinci bo omogočeno odvajanje in čiščenje odpadne komunalne vode za 8.650 prebivalcev.

Na vrh strani

Spletno mesto uporablja neinvazivne piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo ter zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.